Conditie-gebaseerd onderhoud

Je productiemachines hebben voortdurend te maken met onderdelen die verslijten, waarbij de financiële gevolgen van een defect onderdeel groot kunnen zijn. Om dit te voorkomen werken we aan het continu en geautomatiseerd monitoren van je machine(onderdelen).

 

Wat bieden we aan?

Advies via 1-op-1 sessies

Contacteer ons voor een 1-op-1 sessie van 30 minuten met een van onze experts en ontdek hoe we je machines kunnen monitoren. 

Workshops

Via een workshop ervaar je zelf hoe conditie-gebaseerd onderhoud het verschil kan maken voor jouw onderneming. 

Blog

Leer hier meer over onze innovaties, succesverhalen en meer.

Over het project

Dankzij de snel dalende kosten van de hardware (zoals sensoren) van monitoringsystemen, is er een duidelijke trend richting conditie-gebaseerd onderhoud. 

Toch is het voor veel bedrijven, en met name KMO’s, niet eenvoudig een juiste business analyse te maken. Ook merken we dat bedrijven het moeilijk hebben om een keuze te maken tussen bestaande oplossingen of oplossingen op maat. De technische haalbaarheid van de verschillende oplossingen zijn, voor een specifieke productieketen,  namelijk niet vaak op voorhand duidelijk.

Flanders make en conditie-gebaseerd onderhoud

We doen al jaren intensief onderzoek op het gebied van conditie-gebaseerd onderhoud:

  • We ontwikkelden verschillende software toolboxes voor de detectie van defecten aan onderdelen.
  • We beschikken over een aantal testopstellingen waarmee we hardware en software testen.

In het bijzonder zijn er recent binnen de Smart Maintenance Proeftuin 7 testopstellingen voor conditie-gebaseerd onderhoud ontwikkeld. Daarnaast hebben we verschillende technische haalbaarheidsstudies verricht bij verschillende KMO’s.

Onze rol?

Met dit COOCK-project wil Flanders Make inspelen op de groeiende vraag naar ondersteuning bij predictief onderhoud. Dit op basis van het continu monitoren van de “conditie” van geselecteerde machine-onderdelen.

Het doel is tweeledig:

  1. Enerzijds willen we deze kennis zo breed mogelijk verspreiden
  2. Anderzijds willen we bedrijven naar de gepaste methodologie en technologie voor conditie-gebaseerd onderhoud leiden.

Voor wie?

De doelgroep voor dit project is een mix van kleine en grote bedrijven uit de hele waardeketen, met een focus op technologie-volgers die open staan voor het introduceren van conditie-gebaseerd onderhoud in hun werkprocessen.

Meer informatie

Wil je meer weten over conditie-gebaseerd onderhoud en de mogelijkheden voor je bedrijf? Contacteer ons dan snel.