Het Coock-project EARN (Eenvoudige AI vooR de iNdustrie), geleid door Flanders Make, richt zich op het toegankelijk maken van deep learning en artificiële intelligentie voor computervisie in productieomgevingen. Hoewel machine learning al decennia wordt gebruikt voor beeldinterpretatie, heeft deep learning recent een revolutie veroorzaakt. De technologie overtreft soms menselijke vaardigheden, maar blijft moeilijk toegankelijk, vooral voor KMO’s. Bedrijven zien de kansen, maar de instapdrempel is hoog vanwege de technische kennis die vereist is voor het opstellen en trainen van neurale netwerken. 

Flanders Make wil deze kloof overbruggen door een softwaretoolbox te ontwikkelen voor defectdetectie, voorwerpsherkenning, objectentelling en poseschatting. Deze toolbox zal verzamelde algoritmes en AI modellen van eerdere projecten bevatten en toegankelijk zijn voor eindgebruikers, technologieontwikkelaars en integratoren. Daarnaast wordt het deep learning framework in een cloudomgeving opgezet, en zullen innovatieve methodes voor data-annotatie en -training worden gedemonstreerd. 

Een ander belangrijk aspect van het project is het ontwikkelen van pc- en smartphone-apps die gebruik maken van getrainde modellen om de implementatie en het gebruik van AI-oplossingen op de werkvloer te vereenvoudigen. Deze apps zullen werknemers in staat stellen om via hun apparaten beelden te analyseren en interpretaties direct te ontvangen, waardoor de efficiëntie en nauwkeurigheid van productie- en inspectieprocessen verbeterd worden. 

Het project omvat ook kennisoverdracht en disseminatie via workshops, events, publicaties en educatieve video's. Dit zal bedrijven in staat stellen om AI en deep learning met een laag risico en investering te evalueren. Samengevat, het EARN-project wil AI en deep learning voor computervisie toegankelijk maken voor industriële bedrijven, door tools, richtlijnen en demonstraties aan te bieden, en kennis breed te dissemineren.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor je bedrijf? Contacteer ons dan snel.