Expert class op Indumation 2024 voor het eenvoudig aanmaken van digitale werkinstructies

Expert class op Indumation 2024 voor het eenvoudig aanmaken van digitale werkinstructies

Collega Bart Van Doninck presenteert op Indumation 2024 een Expert Class rond het eenvoudig aanmaken van Digitale Werkinstructies. Het evenement, dat gericht is op innovaties binnen de industrie, biedt bedrijven de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van baanbrekende ontwikkelingen.

Hedendaagse klanten verwachten steeds vaker configureerbare productvarianten of zelfs producten op maat. Om aan deze vraag te voldoen dienen bedrijven om te gaan met een toegenomen complexiteit in hun productieprocessen. Deze productie-uitdagingen komen tot uiting bij de operatoren op de werkvloer. Hun job is produceren, maar daarvoor hebben ze wel de juiste expertise nodig. Deze expertise is echter niet altijd direct beschikbaar, bijvoorbeeld vanwege een krappe arbeidsmarkt, en het vergt training om operatoren vertrouwd te maken met de verhoogde productvariatie en -complexiteit. Uiteraard zonder hierbij concessies te doen aan kwaliteit en productiviteit.

Digitale Werkinstructies (DWI) kunnen een oplossing bieden voor deze uitdagingen, mits ze eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd in een bedrijfsomgeving. Dit vereist enerzijds een DWI-platform dat voldoende geïntegreerd kan worden in de productie, maar anderzijds ook dat digitale werkinstructies eenvoudig opgesteld en onderhouden kunnen worden. Bij Flanders Make hebben we hier iets op bedacht.

Bart Van Doninck zal in zijn Expert Class aantonen dat het mogelijk is om intuïtief en semi-automatisch instructies te genereren vanuit de 3D-tekeningen van een product. Hiervoor ontwikkelden we onze CAD2DWI-software. Via deze software bespaar je veel tijd, én stel je duidelijke visuele assemblage-instructies op voor je operatoren. 

Na het genereren van de instructies, kan de gebruiker ze vervolgens automatisch exporteren naar een digitale drager naar keuze. Dit omwille van de gebruikte standaardisatie (B2MML formaat). Hierdoor kan je zowel tablets en smartphones als projectie-systemen en Mixed Reality-oplossingen zoals de HoloLens of Quest 3 inzetten, afhankelijk van je specifieke behoeften.

Meer weten?

Wil je graag meer informatie over digitale werkinstructies en de mogelijkheden voor je bedrijf? Contacteer ons dan snel!

More about