Digitale werkinstructies en extended reality

Het VLAIO Coock-project DWI4Manufacturing nadert zijn einde, en we kijken terug op een periode vol mooie resultaten en waardevolle samenwerkingen. Maar dat is nog niet alles. Ook na dit project blijven we volop inzetten op onderzoek en samenwerking rond Digitale Werkinstructies en eXtended Reality (XR).

MAX-R: Innovatie in XR Visualisaties

Een Europees consortium van onderzoeksinstellingen en ondernemingen werkt momenteel aan het project “MAX-R - Mixed Augmented and Extended Reality Media Pipeline”. Hierin onderzoeken we nieuwe technieken voor XR-visualisaties in grote omgevingen en het efficiënt streamen van rijke XR-data. Wat betekent dit voor digitale werkinstructies? Welnu, we verwachten dat de bevindingen uit dit project ook kunnen worden toegepast in grote omgevingen. Denk aan instructies die via Augmented Reality op nauwkeurige locaties worden weergegeven in productie- en assemblageomgevingen, of voor onderhoudsdoeleinden.

XR-Huis: Ondersteuning op Maat

In ons XR-Huis bieden we verdere ondersteuning aan bedrijven die interesse hebben in het gebruik van XR voor Digitale Werkinstructies. Met een uitgebreid aanbod aan XR-apparatuur en onze expertise kunnen we advies op maat bieden.

XR-huis, FlandersMake@Uhasselt

Meer weten?

Wil je graag meer weten over ons XR huis en de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan snel contact met ons op.

More about